1,167 cerveses a concurs procedents de 232 cerveseres.

40 jutges especialitzats que avaluen les cerveses participants.

60 estils amb medalla amb reconeixement nacional i internacional de les cerveses guardonades.

El cap de setmana del 05, 06 i 07 de març 2021 es va celebrar a la Tèxtil, les jornades d’avaluació de les cerveses presentades al Barcelona Beer Challenge 2021. Al bell mig de Barcelona, trobem aquest brewpub ubicat en un espai singular i multidisciplinari que no podem esperar per veure’l inaugurat.

No hi podia haver més bona energia de retrobar-nos i ganes de treballar en allò que més ens agrada. 40 jutges, aquest any de la península, estaven preparats per avaluar 1.167 cerveses, que provenien de 232 cerveseres d’arreu. Les jornades van ser durant tres dies. Per adaptar-nos a les mesures sanitàries, aquest any hi havia tres jutges per taula i sense rotació entre ells.

S’han atorgat medalles a 60 categories: Inicialment s’obren les categories recollides al BJCP i com a novetat 2021 el comitè director del concurs ha decidit ampliar les categories a competició per donar resposta a la realitat de mercat i del sector. Podeu consultar aquí l’article.

Voleu saber com es el procés d’avaluació? Seguim els següents passos:

  1. Les cerveses es presenten de forma anònima al Jurat per part del personal assignat per l’organització.
  2. Cada cervesa té un número de referència per tal que poder ser identificada per l’organització en tot moment.
  3. Les cerveses inscrites es degustaran en comparació amb cerveses del mateix estil presentades al concurs.
  4. Un cop acabades la jornades l’organització fa el recompte de puntuacions.

No volem deixar d’agrair a tots els que vàreu formar part d’aquest esdeveniment, emotiu i esperem que únic: a Beer Box per facilitar-nos les seves instal·lacions i poder rebre en les millors condicions a les cerveses participants, a la Tèxtil, per rebre’ns en el seu fantàstic espai i fer-nos sentir com a casa. Als jutges, perquè es van adaptar a la situació a pesar de les circumstàncies, a tot l’equip que va treballar durant aquests dies a tota màquina, per la seva flexibilitat i el bon saber fer i evidentment a totes les cerveseres que han participat i demostrat la unió del sector cerveser.