CONCURS

Presentació

Us presentem la sisena edició del Barcelona Beer Challenge (2021), un concurs d'abast internacional que ha contribuït, juntament amb altres iniciatives, a situar la cervesa de qualitat a un nou graó de reconeixement i visibilitat.

Aquesta nova edició neix amb l’objectiu de continuar amb la tasca de promoció i visualització del sector que es va iniciar amb la primera i reeixida edició l’any 2016.

Repercussió de l’anterior edició

L’edició del BBC 2020 va tornar a batre records amb de la participació de 245 cerveseres que varen presentar a concurs 1251 cerveses provinents de 20 països. Així, el concurs consolida uns premis que reconeixen, certifiquen i difonen la qualitat de cerveses que compleixen amb els estàndards més elevats. Aquests premis, atorgats per un jurat amb formació, titulació i capacitació específica, propicien que les decisions d’aquest suposin un reconeixement nacional i internacional de les cerveses guardonades.

Entre els objectius del BBC destaquen:

  • Posar en relleu i premiar a aquelles cerveses que treballen respectant estàndards de qualitat elevats i reproduint de manera fidel els diferents estils que representen.
  • Contribuir a la professionalització del sector cerveser, tot comptant amb un jurat internacional certificat que segueix un protocol de tast documentat.
  • Orientar al consumidor, nacional i internacional, perquè puguin adquirir cervesa amb un criteri més, dins de l’àmplia oferta actual.
  • Contribuir a la difusió de la cultura cervesera a través de la difusió del missatge de qualitat de les cerveses premiades i de la diversitat d’estils que es poden trobar al mercat .

Història

El BBC s'inspira en diferents concursos i esdeveniments cervesers a escala mundial per realitzar la seva aportació a la labor de difusió de la qualitat de la cervesa al nostre país. Aquesta tasca, que ja esdevé una realitat de diferents actors que conformen el sector cerveser, es vol reforçar amb la creació d'uns premis que s'utilitzin com a eina de distinció vinculada a elevats estàndards de qualitat.

Aquest concurs neix sota el paraigua organitzatiu del Barcelona Beer Festival, principal esdeveniment del sector de l’Estat i un dels principals del sud d’Europa, que atreu prop de 35.000 visitants en un cap de setmana, i on es troben les millors cerveseres en l’àmbit mundial.

La sinergia propiciada entre el concurs i el mateix festival, genera un important impacte mediàtic al sector; aconseguint així que el missatge de l’esdeveniment arribi a la societat mitjançant la notorietat aconseguida en premsa.

Participa!

Qui pot participar?

  • Totes les cerveseres que desitgin concórrer al concurs i que compleixin amb la legislació vigent al seu país, referent a la producció i la comercialització de cervesa.
  • Les marques de cervesa que produeixin en les instal·lacions d’una cervesera que tingui els permisos corresponents per a elaborar i comercialitzar el producte. En cap cas, el productor podrà presentar una cervesa que realitza per a una altra marca en el seu propi nom.
Amb intenció de garantir la qualitat del concurs, queda restringida la inscripció a 1.200 cerveses participants.

El jurat estarà conformat per jutges nacionals i internacionals, tots ells amb possessió de la certificació BJCP (Beer Judge Certification Program)  o estudis similars.

El programa de certificació BJCP, iniciat l’any 1985 i basat en proves teórico-pràctiques molt rigoroses per a la seva obtenció; és un requisit bàsic de selecció de jutges als festivals més prestigiosos del món. Assegurem així un jurat professional, amb habilitats certificades i criteri per tastar, avaluar i puntuar cervesa en un context de competició.

Us podeu descarregar el reglament que regirà el concurs i fixarà les normes, organització i quotes d’inscripció al Barcelona Beer Challenge. Pots descarregar-lo en format pdf aquí.

A partir d’aquest enllaç us podeu inscriure al Barcelona Beer Challenge.