CONCURS

Presentació

Us presentem la IX edició del Barcelona Beer Challenge (2024), un concurs d'abast internacional que ha contribuït, juntament amb altres iniciatives, a situar la cervesa de qualitat a un nou graó de reconeixement i visibilitat.

Aquesta nova edició neix amb l’objectiu de continuar amb la tasca de promoció i visualització del sector que es va iniciar amb la primera i reeixida edició l’any 2016.

Repercussió de l’anterior edició

L’edició del BBC 2023, va presentar a 181 cerveseres que varen presentar a concurs 1,126 cerveses provinents de 17 països. 

El concurs consolida uns premis que reconeixen, certifiquen i difonen la qualitat de cerveses que compleixen amb els estàndards més elevats. Aquests premis, atorgats per un jurat amb formació, titulació i capacitació específica, propicien que les decisions d’aquest suposin un reconeixement nacional i internacional de les cerveses guardonades.

Entre els objectius del BBC destaquen:

Posar en relleu i premiar a aquelles cerveses que treballen respectant estàndards de qualitat elevats i reproduint de manera fidel els diferents estils que representen.

Contribuir a la professionalització del sector cerveser, tot comptant amb un jurat internacional certificat que segueix un protocol de tast documentat.

Orientar al consumidor, nacional i internacional, perquè puguin adquirir cervesa amb un criteri més, dins de l’àmplia oferta actual.

Contribuir a la difusió de la cultura cervesera a través de la difusió del missatge de qualitat de les cerveses premiades i de la diversitat d’estils que es poden trobar al mercat .

Història

El BBC s'inspira en diferents concursos i esdeveniments cervesers a escala mundial per realitzar la seva aportació a la labor de difusió de la qualitat de la cervesa al nostre país. Aquesta tasca, que ja esdevé una realitat de diferents actors que conformen el sector cerveser, es vol reforçar amb la creació d'uns premis que s'utilitzin com a eina de distinció vinculada a elevats estàndards de qualitat.

Aquest concurs neix sota el paraigua organitzatiu del Barcelona Beer Festival, principal esdeveniment del sector de l’Estat i un dels principals del sud d’Europa, que la passada edició va atraure a 15.000 visitants únics en un cap de setmana, i on es troben les millors cerveseres en l’àmbit mundial. Actualment l’entrega de premis succeeix durant la celebració de l’InnBrew, la convenció cervesera, única a l’estat, i que se celebra durant les mateixes dates que el Festival, per crear sinergies entre el concurs l’InnBrew i el Festival, punt de trobada de professionals del sector d’arreu,  donant un destacat impacte mediàtic al sector; aconseguint així que el missatge de l’esdeveniment arribi a la societat mitjançant la notorietat aconseguida en premsa.