Aquesta sisena edició de el Barcelona Beer Challenge 2021 presenta unes quantes novetats en les categories a competició. El concurs segueix basant-se en la classificació cervesera de l’BJCP, sota els seus criteris d’avaluació però per a aquesta edició el comitè director del concurs ha decidit ampliar les categories a competició per donar resposta a la realitat de mercat i de el sector.

Aquestes deliberacions es van desenvolupar en dos eixos principals. D’una banda la ràpida evolució dels estils més llupulats amb la creació de nous conceptes i subestils contínuament. De l’altra, l’elaboració de begudes properes a la cervesa per part de les cerveseres de el sector.

Analitzant les estadístiques de participació d’altres edicions, s’ha observat un continu creixement de l’apartat ‘Altres’ en les categories 18 (Pale American Ale), 21 (IPA) i 22 (Strong American Ale). Això provocava que estils habituals en els portafolis de les cerveseres i en les pissarres de locals especialitzats, tinguessin mal encaix en les categories definides per BCJP el 2015.

D’aquesta manera, en la present edició s’han creat una sèrie de subcategories per donar resposta a aquesta petició per part de les cerveseres. Aquestes noves subcategories són:

18C – Specialty Pale Ale (A) New England Pale Ale

18C – Specialty Pale Ale (B) Milkshake Pale Ale

18C – Specialty Pale Ale (C) Fruit Pale Ale

18C – Specialty Pale Ale (D) Other Specialty Pale Ale

21B – Specialty IPA (H) – Milkshake IPA

21B – Specialty IPA (I) – Fruit IPA

21B – Specialty IPA (J) – Session IPA

21B – Specialty IPA (K) – Brut IPA

21B – Specialty IPA (L) – Other Specialty IPA

22E – Specialty Strong American Ale (A) Doble NEIPA

22E – Specialty Strong American Ale (B) Doble Milkshake IPA

22E – Specialty Strong American Ale (C) Doble Fruit IPA

22E – Specialty Strong American Ale (D) Other Strong American Ale

D’altra banda, la irrupció de noves begudes i l’aposta per la diversificació de productes i línies de negoci, ens ha portat a obrir dues categories pròpies que donin resposta a aquesta nova realitat que està sorgint a les fàbriques de país. D’aquesta manera, en aquesta edició hi ha dues categories específiques per a:

Y1 – Non Alcoholic Beer

I2 – Hard Seltzer

Amb aquests canvis, l’organització confia a seguir creant eines útils de millora i comunicació per al sector. Alimentar l’esperit innovador i professional de què manté des de la primera edició.