El 26 de maig de 2023 es va celebrar la VIII entrega de Premis del Barcelona Beer Challenge. Després de molts anys, el concurs va tornar a unir forces amb la III edició del InnBrew i tot emmarcat per la XI edició del Barcelona Beer Festival.  

A les 18’00 hores, les cerveseres d’arreu, ja esperaven ansioses,  la sortida a l’escenari de Judit Càrtex i Mikel Rius, que ja son un clàssic en la presentació dels Premis.  Tot era a punt per començar a entregar les 180 medalles de les 64 categories amb la participació de 1.126 cerveses provinents de 181 cerveseres de 17 països.  

A bon ritme, va començar el primer bloc d’entrega de 20 categories, que es va tancar amb una novetat: l’entrega dels Premis AMATEUR, que van celebrar la seva primera edició i volen incentivar al hombrewer a crear i participar en un concurs de nivell internacional. Felicitem als guanyadors!: Medalla d’or Luis Alberto Galvez Piquer, Medalla de plata Lluc Cordonet Donat i Medalla de bronze Francesc Delgado. 

El segon bloc va començar amb bona energia, i s’entregaren 16 categories i per va finalitzar amb l’entrega d’un dels premis GRANS ; EL PREMI INNOVACIÓ MOLINA FOR BREWERS. Els finalistes de la  4rta edició: Cervecera Península, Orient Street Brewery, Grahame Pearce Menorca, Dúa Sparkling Beer i la guanyadora, la cervesera peruana 7 VIDAS i el seu projecte SHIHUAHUACO DREAMS que investiga diferents fustes amazònica para envellir la cervesa .  Enhorabona a totes! Aquest any, el premi, va estar més renyit que mai.

S’iniciava el penúltim bloc, on s’atorgaren 16 medalles més i s’acabava amb l’entrega del Premi més emotiu de la cerimònia; EL PREMI A LA TRAJECTÒRIA STEVE HUXLEY. En aquesta 5a edició, aquests eren els 5 finalistes: Manuel Baltasar de BIERCAB, Susana Giner de 2D2Dspuma, Boris de Fondes de BORIS BREW, Montse Virgili de ALES AGULLONS i el guanyador d’enguany : Guillem Laporta HOMO SIBARIS. Felicitats Guillem! 

L’últim bloc començava amb nervis,  ja que es començaven a avistar les possibles guanyadores. Després d’entregar les 12 medalles restants, comença la recta final amb l’entrega dels 2 Grans Premis: primer, a la millor CERVESERA NOVELL, on el trofeu, gràcies a SCRIBEER,  presentava una GRAN NOVETAT, els premis eren més sostenibles i originals que mai: els 3 grans trofeus, estaven fets de Bagàs (el sobrant del cereal un cop utilitzant per fer la cervesa). El Premi va ser per DÚA SPARKLING BEER, una cervesera amb ànima asturiana,  que es va iniciar al 2022, i que neix de la mà de Blanca Fresno. Visca! 

Per acabar la gala es va mostrar el rànquing de les cerveseres finalistes per entregar el GRAN PREMI a la MILLOR CERVESERA: el guardonat fou Cosa Nostra de Port de Sagunt al País Valencià. Enhorabona Vicent! 

Podeu trobar el llistat de guanyadores seguint aquest enllaç i veure la gala al nostre canal de youtube.