A l’última edició (2019) del Barcelona Beer Challenge, Cervecera Península va rebre el reconeixement a la MILLOR CERVESERA NOVELL en guanyar tres premis més que merescuts: Plata a Specialty wood-aged beer amb BA Winter Ale 2017, Bronze a Double IPA amb Galactic Sunset i un altre bronze a Other Specialty IPA amb Galactic Sunrise.

Igual que el títol a la MILLOR CERVESERA per a La Pirata, el reconeixement a Península va causar poca sorpresa i hi va haver un ampli consens en què era merescut ja que en el darrer any la cervesera madrilenya ha estat una de les revelacions del sector, aportant grans cerveses a les aixetes de tot el país.

En una escapada a Madrid vam poder visitar les instal·lacions de Península a Alcobendas i tenir una llarga xerrada amb en Román Jove i part de l’equip. Un projecte ple d’il·lusió, amb les idees clares i uns primers passos extraordinàriament ferms.

Cervecera Península es va començar a gestar a Veneçuela amb la ‘microcerveseria Àvila’ la qual, curiosament, ja va guanyar l’or en la categoria Old Ale de la primera edició del Barcelona Beer Challenge al 2016. Després d’una formació sòlida en UC Davis, Román i el seu pare decideixen desenvolupar el seu projecte a Espanya ja que part de la família ja vivia aquí. A la vista del resultat, va ser una decisió més que encertada.

Inspirada en les micros americanes, Península li dóna molta importància al seu tap-room que obre tres tardes a la setmana i s’omple de treballadors de l’entorn empresarial d’on està situada, “La venda directa òbviament genera més ingressos per unitat, però si obrim el tap-room és pel contacte directe amb el públic, que puguin conèixer-nos de primera mà. Qui ve a veure’ns, sol sortir encantant i sent un fan més de Península.”

El panorama cerveser a Madrid ha variat molt en els últims temps amb la irrupció de grans cerveseres participant en el capital d’artesanes. Això ha generat un enduriment del mercat, amb pràctiques comercials més agressives. Román no dubte sobre això “No entrarem en aquesta dinàmica. Tenim un producte molt diferenciat, que el client aprecia, entén el cost superior que té i ho paga convençut.”

En preguntar per l’impacte del reconeixement a la millor cervesera revelació Román és contundent “Ha estat un recolzament importantíssim per a nosaltres. Ens han arribat diversos clients i propostes de distribució de moltes parts. La visibilitat que ens ha donat no té preu.”

Les hores passen entre pintes de bona cervesa i converses de la passió mútua i el sector. Ha estat un veritable plaer l’estona compartida amb la gent de Cervecera Península i ens vam quedar encara més convençuts que el seu projecte es seguirà consolidant com un dels més interessants del país.