Celebrem el lustre d’aquest premi al carrer Casp de Barcelona,  gràcies al bon fer de La Tèxtil que ens acull al seu local per portar a terme els tastos d’aquesta cinquena edició del Premi Innovació Molina for Brewers. 

Agraïm també,  als 4 jutges participants, provinents de diferents camps que ens permeten analitzar les cerveses finalistes amb tots els seus angles:  Pablo Martín en representació de Molina for Brewers, Edgar Rodríguez sommelier de dejavins, Elisabeth Garcia Iborra, periodista gastronòmica i Mikel Rius director de Beer Events.

Per al tast es varen escollir 5 finalistes, seleccionats prèviament per un jurat especialitzat entre les cerveses que es van presentar al Premi Innovació dins el concurs internacional del Barcelona Beer Challenge, a continuació us presentem a les 5 finalistes perquè descobriu la varietat i la gran creativitat que hi ha dins el sector. 

ANDRÓMEDA by OCTAVO ARTE

Andrómeda va començar sent Tom&Cherry, una Sour amb cirera negra en col·laboració amb dues cerveseres més (Bacterio i Castreña) i no era gaire àcida i es va encallar a fàbrica.

Vist aquest embús i la seva ràpida data de consum preferent s’havia de prendre la decisió de desfer-nos-en o buscar-li una nova vida útil.

Per això es va agafar una bóta de vi d’aquí de la zona (Bodegas García Serrano) i hi es col.loca aquesta cervesa de difícil venda i s’inclou el nou (BR8) Brettanomyces en sec, aïllat i que no espora.

Després de 4 mesos actuant aquest brettanomices, es crea  una cervesa força més elegant i amb un consum preferent exponencialment més gran. 

RHUBARBE BY LES INTENABLES

Aquesta cervesa procedeix d’una sèrie de saison envellides com foeder. D’inspiració en la tècnica de la solera i aplicat a un foeder. 

Cada any, durant la temporada de verema (d’abril a setembre), prenem petites quantitats d’aquest foeder per fer maceracions, tenint cura de no treure mai més de la meitat del foeder. Al final de la temporada, a l’octubre, l’omplim de nou amb una saison base la fermentació de la qual en dipòsit s’atura abans del final i s’acaba al foeder, gràcies a la flora naturalment present. 

Després la deixem reposar fins a la primavera següent. Com que aquest foeder té més de 50 anys, procedeix d’un celler situat a només 3 km de nosaltres i com que només utilitzem raïms i fruites de la nostra regió, Alsàcia, l’objectiu d’aquesta sèrie és demostrar que la cervesa també pot promoure el terrer, no només els vins.

AQUESTA CERVESA VA SER LA PREMIADA AMB LA INNOVACIÓ 2024. 

 

SAUCE MAGIC BEAU GOSSE BY  BRASSERIE IRON

Treballem per crear un kebab líquid. No volíem fer servir sabors artificials ni carn. No obstant, preteníem que aquesta cervesa evoqués l’essència d’un kebab, com si n’estiguéssim menjant-ne un.

Per aconseguir-ho, explorem nombrosos mètodes per reproduir els sabors i les aromes de la carn, en concret capturar l’essència d’un kebab, tot sense utilitzar carn real. Per això, col·laborem amb un fabricant francès de kebabs, conegut com a “le Magic Beau Gosse”, amb l’objectiu de captar l’essència d’un dels plats més emblemàtics.

El repte consistia a transformar un plat complex en una cervesa, sense carn, capturant alhora la sensació de menjar carn. Experimentem amb les proporcions i mètodes d’elaboració per equilibrar els sabors i les textures, donant com a resultat una cervesa que evoca sorprenentment un autèntic kebab.

RISPA RICELAGER by Rispa

És una lager amb un 25% d’arròs en maceració. L’arròs prové dels arrossars de Pals (Girona) 40 km de distància de la fàbrica de cervesa. 

La maceració ha estat diferent del normal on vam fer un cereal mash amb arròs i aigua a una temperatura més elevada (85 °C) per 30 minuts per poder treure el midó de l’arròs i després un mash normal amb l’altre 75 % de malt a 68 ° per a la conversió en sucre. La cervesa tindrà baix o cap contingut de gluten (en el moment que s’embotella en farem anàlisi) i està en contra-tendència amb el mercat actual presentant-se accessible a nivell econòmic i ajudant el mercat i la producció local d’arròs.

ARRIACA COCINA DE LEÑA by Arriaca

Primera cervesa del mercat dissenyada específicament per a la cuina, no tant per maridar, sinó com a ingredient. Destaca per la seva aportació de tocs fumats de llenya, ideal per millorar diverses receptes. Amb un moderat contingut d’alcohol (4,5º) i baixa quantitat de llúpol (mínim legal de 5 IBU), evita llargues coccions i l’amargor a les preparacions. El toc fumat prové de malts fumats en fusta de faig durant la seva elaboració. És ideal per a aquestes i altres funcions culinàries.

Els anys d’experiència elaborant cervesa i de cerca de maridatges gastronòmics ens atorguen un coneixement en el tractament d’aquestes primeres matèries i ingredients que, amb les modificacions adequades en el procés d’elaboració, ens permeten aconseguir aquest producte enfocat com a complement de cuina.