29 de maig de 2021
La gala es celebra a la Sala Sarau 08911 de Badalona amb una àmplia presència de cerveseres guardonades en les 60 categories.
Basqueland Brewing es proclama Millor Cervesera 2021 en el VI Barcelona Beer Challenge.
La italiana Torre Mozza es fa amb el Premi a la Millor Cervesera Novell 2021, i la murciana Catedra Beer guanya el Premi Innovació Molina for Brewing

 

La cervesera Basqueland Brewing, ubicada a Hernani (Euskadi), ha rebut avui el premi a la Millor Cervesera 2021 en el VI Barcelona Beer Challenge. L’entrega dels premis del certamen, considerat com un dels concursos internacionals de cerveses artesanes més prestigiosos del món, s’ha celebrat aquest matí en la sala Sarau 08911 de Badalona, una cerimònia que, després de la cancel·lació sobtada de la gala de l’any passat, ha recuperat tota la seva brillantor. 

Aquesta sisena edició dels Barcelona Beer Challenge ha significat el punt de retrobament de professionals i companys del món de les craft beer, després de molts mesos de pandèmia. A més, també s’hapogut veure en directe en streaming des de casa, una fórmula que es va estrenar l’any passat i que s’ha mantingut aquest any per apropar el certamen a tots els amants de la cervesa artesana. 

Avui també s’ha conegut quina és la Millor Cervesera Novell 2021, premi que ha recaigut en la italiana Torre Mozza, mentre que els murcians Catedra Beer han obtingut el Premi Innovació Molina for Brewing

El concurs, com a tal, es va celebrar a principis de març, al llarg de tres dies i en sessions que es van dur a terme amb totes les mesures sanitàries pertinents (amb test d’antígens, inclosos). Un total de 40 jutges (professionals del món de la cervesa amb titulació acreditada i reconeguda) van ser els encarregats de tastar les 1.167 cerveses, procedents de 232 cerveseres de tot el món que hi participaven en alguna de les 60 categories del certamen. 

Així doncs, i com ja és habitual, el certamen premia a les tres millors cerveses de les 60 categories (medalla d’or, plata i bronze), i dels guanyadors, es trien els premis principals: 

  • Millor Cervesera de l’Any. Premia a la cervesera que obté més medalles en totes les categories. 
  • Cervesera Novel. Un premi que reconeix a les cerveseres de nova creació ((la cervesera que comercialitza la seva cervesa des de l’1 de gener de 2019, màxim).
  • Premi a la Innovació ‘Molina for Brewers’, que reconeix la innovació en el procés creatiu de l’elaboració cervesera. un guardó que va néixer l’any 2020 per a motivar i promoure la disrupció en la creació cervesera i innovació en el sector. 

Amb seu a Hernami (Euskadi), la cervesera Basqueland Brewing continua la seva ascensió imparable i atresora un bon munt de guardons. Reconeixements que avalan una curta però exitosa trajectòria. Fundada en el 2015 per Kevin Patricio i Ben Rozzi -grup al qual es van sumar els elaboradors Cosmo Sutherland i Oscar Saenz- Basqueland Brewing es vanagloria de ser abanderada de la cervesa artesanal al País Basc. Però no només són profetes a la seva terra, Basqueland cada vegada està més present fora de les nostres fronteres, en països com ara Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Suècia, Portugal, Austria i els EUA. Enguany, les nou medalles aconseguides per les seves cerveses en el Barcelona Beer Challenge, l’han portat a merèixer amb el Premi a la Millor Cervesera 2021

L’italià Daniele Menin va començar el seu viatge en el món de la cervesa artesana l’any 2017. Se sentia atret per la tradició anglesa, i per això, va fer un viatge al Regne Unit i va deixar-se conquerir per estils encara poc coneguts pel gran públic. El 2019 va aconseguir un dels seus somnis: fundar al municipi de Rovigo la seva pròpia cervesera, Torre Mozza, amb un nom arrelat a la tradició de la terra on s’ubica. Perquè, tot i les ganes d’innovar, de buscar estils poc coneguts pel públic i de trencar esquemes en el món de les craft beers, Daniele mai amaga la seva atracció pels estils tradicionals. 

En aquesta sexta edició del Barcelona Beer Challenge el Premi Innovació, patrocinat i impulsat per Molina for Brewing, amb l’objectiu de motivar al sector a innovar, ha recaigut en la cervesera murciana Catedra Beer. Fundada per un grup de professors i alumnes de la Universitat de Múrcia, el projecte realment té unes clares arrels científiques. Com els agrada dir als seus impulsors: “darrere de cada elaboració hi ha art, però sobretot, el que més hi ha és ciència”. De fet, Catedra Beer s’ha imposat a la resta de finalistes del premi Molina for Brewing gràcies al seu innovador Catedra BioFilter, un fotobioreactor tubular pioner en la indústria cervesera capaç d’eliminar les emissions de CO2 en l’elaboració de cervesa a través de microalgues. Es tracta d’un ecosistema dins de la fàbrica que imitant la natura serveix per a reduir el CO2. Les microalgues realitzen la fotosíntesi i converteixen el CO2 en oxigen reduint l’impacte que genera l’elaboració de cervesa al medi ambient.