51 jutges de 20 nacionalitats diferents han decidit les medalles de cada estil.

Celebrat el 9-10-11 de febrer de 2024 a les instal·lacions del Clúster Craft Beer a Lliçà d’Amunt.

Han competit fins a 1049 cerveses que sabran el resultat al proper Inn Brew: The Brewers Convention.

13 de febrer de 2024

 

El passat cap de setmana ha tingut lloc la novena edició del Barcelona Beer Challenge que per tercer any consecutiu s’ha realitzat a les instal·lacions del Cluster Craft Beer a Lliçà d’Amunt. Un espai referent en el sector de la cervesa artesana que ha guanyat l’admiració de jutges cervesers vingut d’arreu. 

 

Com ve sent habitual, el jurat té una gran presència internacional, fins a 20 nacionalitats representades en el conjunt de 51 prestigiosos jutges amb àmplia experiència en aquest tipus de concursos. El Barcelona Beer Challenge es segueix regint per la normativa del Beer Judge Certificate Program (BJCP), definint 58 categories a competició que corresponen a estils cervesers diferents. Des dels més clàssics, fins els que recullen les darreres tendències del sector com ara l’us de llúpols neozelandesos en la categoria New Zealand Beer promoguda per Agronet Brewing,

 

Les inscripcions s’han tancat en 162 cerveseres participants que han presentat 1049 cerveses a competició. Una xifra que manté el concurs com el més prestigiós del país, reconegut internacionalment com a membre de la xarxa de l’European Beer Consumers Union, on ja són dotze els associats després de la incorporació aquest any de Greater Poland Beer Cup i Swiss Beer Award. 

Les cerveseres competeixen per obtenir el major nombre de medalles possibles presentant un màxim de  quinze cerveses diferents a competició per tal de augmentar l’emoció i competitivitat en els tres grans premis. El títol honorífic a la ‘Millor Cervesera de l’Any’ que està en mans de la cervesera valenciana Cosa Nostra Brewing.  El guardó a les fàbriques de recentment creació, amb el premi ‘Cervesera Novell de l’Any’, està en possessió de l’asturiana Dúa Sparkling Beer.

 

El tercer gran premi és ‘Premi a la Innovació – Molina for Brewers’ que premia la creativitat en el procés cerveser i buscar noves cerveses que aportin valor al sector. En l’edició anterior la cervesera del Perú 7 Vidas va ser reconeguda per la innovació d’incorporar noves fustes locals de l’Amazònia en botes de fusta per la maduració de la seva cervesa Shihuahuaco Dreams. 

Els guanyadors del Barcelona Beer Challenge rebran els seus premis en la ja cèlebre gala que enguany tindrà lloc en el marc del InnBrew: The Brewers Convention, la fira professional del sector cerveser que tindrà lloc a La Fira de Barcelona els propers 22, 23 i 24 de març de 2024. L’espai on el sector es tornarà a reunir per tal de potenciar contactes, formació i negoci en una fira orientada al professional en tota la seva cadena de valor.