El 22 de març de 2024 es va celebrar la IX entrega de Premis del Barcelona Beer Challenge, International Awards.  Dins el marc del Barcelona Beer Festival i just finalitzar la primera jornada del InnBrew, the Brewers convention, es va donar el tret de sortida a una gala ben carregada de premis i alegries.  

A mitja tarda, i a l’escenari principal del Festival, cerveseres d’arreu, xiuxiuejaven fent prediccions i  apostes sobre els premis que estaven a punt de començar de la mà dels ja clàssics presentadors, Judit Càrtex i Mikel Rius.  

Comencem! Tot a punt per entregar les 173 medalles de les 58 categories amb la participació de 1.049 cerveses provinents de 162 cerveseres de 14 països. Un any molt productiu ja que només hi havia 1 premi desert i 3 premis Platinums (una cervesa ha guanyat 5 medalles al llarg de la història del concurs).

S’inicia el primer bloc amb les primeres 16 categories. Com a novetat, Francesco Liberti va presentar la medalla en forma de llauna que s’entregava a les guanyadores i que va ser possible gràcies a la esponsorització de Nomoq

Dins aquest bloc cal destacar també,  la medalla d’or de La Pirata amb la seva KIA TAU a la categoria Pacífic Beer, que es possible gràcies a Agronet Brewing i el primer PLATINUM amb la medalla de plata per a la Costa Brava “Gluten freee” de Cervesa Marina

Seguim amb un bloc de 15 categories, on l’ OR de la cervesa SANT’ELIA de Il Birrificio di Cagliari, es va convertir en un premi PLATINUM

El bloc es tanca amb el premi més emotiu de la gala, el Premi Steve Huxley, que es un reconeixement a la carrera cervesera i tot un homenatge del sector. Aquest any el premi va ser per  a la nostra estimada Montse Virgili de Ales Agullons. ENHORABONA MONTSE!

Ara li toquen a les següents 14 categories que acaben amb l’entrega del PREMI INNOVACIÓ DE MOLINA FOR BREWERS. Un premi que reconeix la innovació dins el procés cerveser i aquest any es va atorgar a una cervesera francesa: Les intenables amb la cervesa Rhubarbe. BIEN JOUÉ!

Inaugurem el bloc de les últimes 13 categories amb un Platinum per Mahou 5 estrellas. I per fi arribem a la part més emocionant on s’entreguen els 2 grans premis. El primer Premi Rookie, a la cervesera novell, que va ser per a una cervesera italiana BIRRA PUDDU. CONGRATULAZIONI!! 

I ara el ranquing final! Les més puntuades…compte enrere… emoció i….. BAM!! EL PREMI A LA MILLOR CERVESERA PER A BASQUELAND BREWING, que s’emporta el reconeixement més destacat del concurs per tercer any! ZORIONAK!

ENHORABONA A TOTES I  GRÀCIES PER FORMAR PART DEL BBC. ENS VEIEM L’ANY VINENT