El Barcelona Beer Challenge convoca la vuitena edició dels seus prestigiosos premis. Amb l’inici de l’any, es dona el tret de sortida del concurs cerveser per excel·lència del país que torna ple de novetats i energia per seguir premiant i difonent les millors cerveses.

Al 2022, la seva setena edició va ser la més exitosa de participació amb 1315 cerveses participants de 215 cerveseres. Amb un total de 177 medalles en les 64 categories, els tres premis grans van ser per Basqueland (Premi a la Millor Cervesera de l’any), Liquida Birrificio Independiente (Cervesera Novell) i Cervesa Màger (Premi a la Innovació Molina for Brewers).

Aquesta edició porta sota el braç una nova imatge i Manual d’Identitat corporatiu més acord amb els seus valors d’excel·lència i la qualitat del sector cerveser. L’encàrrec ha estat realitzat per l’estudi de disseny DSCD que ha fet una tasca excel·lent. 

El concurs manté les bases de competició de BJCP, usant ja l’edició del 2021 per primer cop. Hi ha pocs canvis respecte a la del 2015 però si us animem a llegir amb deteniment les categories a competició.  A la vegada s’amplien algunes categories a partir de la realitat del sector al nostre país. Menció especial mereix la nova categoria 36. New Zealand Beer promoguda per Agronet Brewing que té per objecte el descobriment i us de llúpols nova zelandesos. 

Per tal de fomentar la competitivitat i igualtat d’oportunitats el concurs d’enguany posa un límit de quinze cerveses inscrites, perquè més cerveseres puguin aspirar als grans premis. El concurs treballa des de fa anys amb els principals concursos de cervesa internacionals i el coneixement i intercanvi amb ells, ens han dut a mantenir sota control dos indicadors: La ràtio medalles/inscrites (13% és bona xifra, dintre de paràmetres a on passar del 25% està considerat una mala praxis) i per altre que els rànquings de cerveseres amb més medalles no sigui excessivament semblant al de més cerveses presentades. 

 

Les dates claus d’aquesta edició són:

  • Inici Inscripcions: 1 gener 2023
  • Descompte anticipat: Fins al 15 febrer 2023
  • Fi inscripcions: 12 març 2023
  • Inici enviaments: 13 març 2023
  • Fi enviaments: 05 abril 2023
  • Tastos jutges: 14,15 i 16 abril 2023
  • Entrega premis: Dins el marce de l’InnBrew i el Barcelona Beer Festival 2023.

Us esperem a totes les cerveseres que vulguin competir i mostrar amb orgull la bona feina feta durant l’any i aspirar a rebre medalles i premis en la que serà l’edició més oberta i competida de totes!

Pots consultar la normativa del concurs i informació addicional del concurs seguint aquest enllaç.