El jurat més internacional (fins a disset nacionalitats enguany) és reuneix al Cluster Craft Beer de Lliçà d’Amunt els propers 14-15-16 d’abril. 

Competiran 1126 cerveses per obtenir medalla en les 64 categories cerveseres. 

10 d’abril de 2023

Tot a punt per la vuitena edició del Barcelona Beer Challenge que farà els tastos de la competició per segon any consecutiu a les instal·lacions del Cluster Craft Beer a Lliçà d’Amunt els propers 14, 15 i 16 d’abril de 2023. Un any després, el jurat podrà veure el salt quantitatiu que ha fet aquest ambiciós projecte cerveser i l’aposta ferma del municipi del Vallès Oriental per la cervesa artesana amb tot d’empreses ja operant i omplint de vida l’antic recinte farmacèutic. 

Enguany destaca el jurat més internacional que mai, fins a 17 nacionalitats representades en el conjunt de més de 50 prestigiosos jutges amb àmplia experiència en aquest tipus de concursos. Seguint la normativa BJCP, hi hauran 64 categories a competició que corresponen a estils cervesers diferents. Des dels més clàssics com els que recullen les darreres tendències del sector com ara l’us de llúpols neozelandesos en la categoria New Zealand Beer promoguda per Agronet Brewing,

Les inscripcions s’han tancat en 181 cerveseres participants que han presentat 1126 cerveses a competició. Una xifra que torna a sobrepassar àmpliament el llindar de les mil mostres que manté el concurs com el més prestigiós del país, reconegut internacionalment com a membre de la xarxa de l’European Beer Consumers Union que enguany ha sumat el desè membre afegint el France Bière Challenge. 

Les cerveseres competeixen per obtenir el màxim de medalles possibles amb un canvi substancial en el reglament enguany: Cada cervesera ha pogut presentar un màxim de quinze cerveses diferents a competició per tal de augmentar l’emoció i competitivitat en els tres grans premis. El títol honorífic a la ‘Millor Cervesera de l’Any’ que està en mans de la cervesera basca Basqueland Brewing (dos anys consecutius).  El guardó a les fàbriques de recentment creació, amb el premi ‘Cervesera Novell de l’Any’, està en possessió de la italiana Liquida Birrificio Independiente

El tercer gran premi és ‘Premi a la Innovació – Molina for Brewers’ que premia la creativitat en el procés cerveser i buscar noves cerveses que aportin valor al sector. En l’edició anterior la cervesera catalana Màger va ser reconeguda per la innovació d’incorporar tècniques de vinificació antigues (vimblanc o bullir el vi) en la seva cervesa Dolça Sour. 

Els guanyadors del Barcelona Beer Challenge rebran els seus premis en la ja cèlebre gala que enguany tindrà lloc en el marc del InnBrew: The Brewers Convention, la fira professional del sector cerveser que tindrà lloc a La Fira de Barcelona els propers 26, 27 i 28 de maig de 2023. L’espai on el sector es tornarà a reunir per tal de potenciar contactes, formació i negoci en una fira orientada al professional en tota la seva cadena de valor.