Les 1315 cerveses inscrites suposen el record de participació del concurs.

El jurat es reunirà els propers 4-5-6 de març al Cluster Craft Beer de Lliçà d’Amunt.

Rècord d’inscripcions en la setena edició
24 de gener de 2022

 

Les inscripcions de la setena edició del Barcelona Beer Challenge s’han tancat amb una xifra rècord de participació: 1315 cerveses de 215 cerveseres competiran per les medalles del prestigiós concurs, superant les 1251 de l’any 2020 i confirmant que és el principal concurs dedicat a la cervesa del país. 

 

El concurs ha establert 64 categories de cerveses a competició, en el qual es concedeixen tres medalles -oro, plata i bronze-. La cervesera amb més medalles rep el títol honorífic a la ‘Millor Cervesera de l’Any’. El títol actual està en mans de la cervesera basca Basqueland Brewing. El mateix guardó s’estableix per a aquelles fàbriques de recentment creació, amb el premi ‘Cervesera Novell de l’Any’, que està en possessió de la italiana Torre Mozza.

 

Existeix un tercer gran premi amb la denominació ‘Premi a la Innovació – Molina for Brewers’ que premia la creativitat en el procés cerveser i buscar noves cerveses que aportin valor al sector. En l’edició anterior la cervesera murciana Cátedra Beer va obtenir aquest reconeixement per la seva investigació de recuperació de CO2 en el procés d’elaboració cerveser.

 

El jurat conformat per més de cinquanta jutges de 15 nacionalitats diferents es trobaran els propers 4,5 i 6 de març de 2022 a les instal·lacions del Cluster Craft Beer a Lliçà d’Amunt, on tindran oportunitat de veure els avanços d’aquest ambiciós projecte i l’aposta ferma del municipi del Vallès Oriental per la cervesa artesana. 

Els guanyadors del Barcelona Beer Challenge rebran els seus premis en la ja cèlebre gala que enguany tindrà lloc en el marc del InnBrew: The Brewers Convention, la fira professional del sector cerveser que tindrà lloc a La Farga de L’Hospitalet els propers 31 de març, 1 i 2 d’abril. Després de l’èxit de la primera edició al 2021, el sector es tornarà a reunir per tal de potenciar contactes, formació i negoci en una fira orientada al professional en tota la seva cadena de valor.