El 2 d’Abril de 2022 es va celebrar la VII edició de la gala d’entrega de Premis del Barcelona Beer Challenge. 

Aquest any el concurs va ser un èxit rotund, batent records amb , 215 cerveseres que varen presentar a concurs 1,315 cerveses provinents de 15 països. Així, el concurs consolida uns premis que reconeixen, certifiquen i difonen la qualitat de cerveses que compleixen amb els estàndards més elevats. Aquests premis, atorgats per un jurat amb formació, titulació i capacitació específica, propicien que les decisions d’aquest suposin un reconeixement nacional i internacional de les cerveses guardonades.

Després de dos anys on la celebració dels premis no es va poder desenvolupar amb normalitat, per fi podíem fer una gala oberta a tothom, cara a cara i amb més ganes de celebrar que mai. 

La gala es va emmarcar dins la segona edició de l’InnBrew, la convenció cervesera, que es va celebrar durant 3 dies a La Farga de L’Hospitalet. 

L’emoció estava a flor de pell i a les 11’30 hores del matí, els dos emblemàtics presentadors, Mikel Rius i Judit Càrtex, pujaven al escenari per donar el tret de sortida. Estaven a punt d’atorgar 177 medalles a les 64 categories a concurs. 

El primer bloc de medalles fa finalitzar amb l’emotiva entrega del Premi Steve Huxley, un reconeixement a professionals del sector que destaquen per la seva trajectòria i que fan una important aportació pel que fa al desenvolupament de la cervesa artesana al país. Es un premi atorgat per a 100 professionals del sector. Aquest any el premi va ser per Salvador Marimón, una de les persones més respectades i estimades del sector per més de 25 anys instal·lant equips. Pots trobar més informació aquí

La gala seguia a bon ritme i acabat el segon bloc es va entregar un dels 3 grans premis del concurs: El Premi Innovació Molina for Brewers que busca i impulsa la creativitat i innovació del procés cerveser. Aquest any el premi es quedava a casa, a mans de Cervesa Màger i la seva cervesa Dolça Sour. Enhorabona!

Entrem ja a l´últim bloc de medalles, i per fi l’entrega dels dos grans premis a les cerveseres que han acumulat més punts per les medalles aconseguides: La millor cervesera novell (creada a partir de 2020)  que va ser per Liquida Birrificio Independiente, procedents d’Itàlia i a la millor Cervesera de l’any, amb un total de 27 punts i per segon any consecutiu,  va ser Basqueland Brewing. 

Va ser una gala plena de sorpreses, alegries i retrobaments. Per fi podíem veure’ns cara a cara, celebrar, abraçar-nos i veure llum al final del túnel. 

Aquí podeu trobar més informació dels premiats.