Presentem la IV edició del Barcelona *Beer *Challenge, una iniciativa que té el seu origen en el context del Barcelona *Beer Festival i que va ser dissenyada per complementar el treball de promoció de cultura *cervecera que el *BBF porta realitzant des de l’any 2012.

El Barcelona *Beer *Challenge és un concurs que s’ha convertit en un referent per als elaboradors de cervesa de qualitat de tot el món, ja que aquest esdeveniment els ofereix l’oportunitat de participar que un prestigiós atorgament de premis assignats per un jurat professional. El comitè de jutges està compost per
especialistes en cervesa, nacionals i internacionals, titulats i que segueixen rigorós processo avaluació de totes les cerveses que competeixen.

Entre els objectius del BBC destaquen:

• Posar de rellevància i premiar a aquelles cerveses que treballen amb estàndards de qualitat elevats i de manera fidel als diferents estils que representen.
• Contribuir a la professionalització del sector *cervecero, incloent un jurat professional certificat i a través del seguiment de protocols de tast certificats internacionalment.
• Orientar al consumidor, tant nacional com a internacional, a l’hora d’adquirir cervesa dins de l’àmplia oferta
• Contribuir a la difusió de la cultura *cervecera a través de les diferents cerveses premiades, diversitat d’estils que integren l’oferta actual a l’abast i també les qualitats i possibilitats de la cervesa en diversos àmbits.

El concurs també ofereix a tots els *cerveceros competidors l’oportunitat de rebre l’avaluació corresponent de qualsevol cervesa que hagin presentat per ser jutjades.

Tant el concurs com els premis s’estructuren seguint la divisió d’estils *BJCP 2015, assignant medalles a les cerveses que millor representin els estils que competeixen, atorgant a més un premi a la millor cerveseria i un altre la millor cerveseria novella (comercialitza la seva cervesa des de de l’1 de gener de 2017).

Aquests premis podran mostrar-se com a elements gràfics *insertables en etiquetes, empaquetatges i material promocional; atorgant visibilitat a aquelles cerveses d’alta qualitat. També es lliuraran trofeus que es podran exhibir en les seves respectives instal·lacions.

Els premis es lliuraran durant el VIII Barcelona *Beer Festival, el dissabte 16 de març, en una cerimònia oberta al públic assistent al festival i que gaudirà de la cobertura de la promoció dels guanyadors en els mitjans de comunicació de l’esdeveniment.

Les inscripcions ja estan obertes i la data límit per enviar sol·licitud de participació serà el proper 11 de gener de 2019 o bé, una vegada s’arribi a les 1.000 cerveses inscrites a concurs (nombre màxim de cerveses admeses per assegurar el correcte desenvolupament del certamen).